Remont zakończony – tak wygląda nowa sala gimnastyczna w LO im. KEN w Przasnyszu

Zakończył się remont sali gimnastycznej w Liceum Ogólnokształcącym im. Komisji Edukacji Narodowej w Przasnyszu. Sala zyskała nową sportową nawierzchnię i wyposażenie, wyremontowany został też dach budynku.

 

Sala gimnastyczna w Liceum Ogólnokształcącym im. KEN w Przasnyszu nie straszy już zniszczoną posadzką i przeciekającym dachem. Już od września uczniowie będą mogli w pełni korzystać z walorów nowoczesnego i bezpiecznego obiektu.

– Wykonawca prac – firma A&K Konstrukcje Sp. z o.o. z Ciechanowa wykonała kompleksową modernizację sali za kwotę 744 tys. zł. W ramach inwestycji przeprowadzono m.in. wymianę zniszczonej nawierzchni oraz naprawę nieszczelnego pokrycia dachowego. Zdecydowana większość środków umożliwiających realizację oczekiwanego od lat przedsięwzięcia Powiat Przasnyski pozyskał w ramach III edycji Rządowego Funduszu Polski Ład. Przyznane fundusze to 728 500,00 zł, przy czym wkład własny z budżetu powiatu to tylko 15 500,00 zł – informuje Powiat Przasnyski.

 

Dzięki dofinansowaniu możliwe było wykonanie następujących prac:

  • wymiana posadzki treningowej na nawierzchnię spełniającą nowoczesne parametry. Poprzednia drewniana podłoga była mocno wyeksploatowana i częściowo uszkodzona;
  • wymiana paneli ściennych, montaż paneli akustycznych;
  • wymiana istniejącego oświetlenia na lampy energooszczędne typu LED;
  • naprawa powierzchni ścian;
  • wymiana mechanizmów ręcznych umożliwiających otwieranie okien sali z poziomu podłogi;
  • wykonanie obudów grzejników o konstrukcji drewnianej w celu bezpiecznej eksploatacji;
  • wyposażenie sali w niezbędny sprzęt sportowy: bramka do piłki ręcznej, słupki do siatkówki wielofunkcyjne, słupki do tenisa;
  • naprawa dachu – w związku z występującymi przeciekami konieczna była naprawa nieszczelnego pokrycia dachowego, który został pokryty dodatkową płytą warstwową wraz z wymianą rynien dachowych i obróbką blacharską.

 

 

ren

 

Sprawdź również
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Mariusz
Mariusz
10 miesięcy temu

Takiego bubla to dawno nie widziałem, nie wiem kto projektował hale prawdopodobnie towarzysz Chruszczow

Marek (prawdziwy)
Marek (prawdziwy)
10 miesięcy temu
Reply to  Mariusz

Ten kanał wentylacyjny pod tablicą do kosza wygląda rzeczywiście kuriozalnie. A to tylko jeden z wielu kwiatków.